Hoe Real-Time Bescherming Inschakelen

Realtimebescherming beschermt uw systeem, apps, downloads en e-mail 24/7. Het scant continu alle gebieden om kwaadaardige programma’s, virussen en verdachte activiteiten te detecteren. Zodra het in contact komt met een dergelijke entiteit, stuurt het je waarschuwingen erover, plaatst het de bestanden in een beveiligd gebied en verwijdert het de virussen ervan. Uiteindelijk ontvangt u rapporten over de infecties. Je kunt deze functie eenvoudig op je systeem activeren door een paar simpele stappen te volgen. Hier is hoe je het doet:

1. Open 360 Antivirus Pro op je computer.

2. Op de allereerste pagina bevindt de functie zich aan de rechterkant van het dashboard. Klik gewoon op de schakelaar en je bent helemaal klaar.

Als je om welke reden dan ook de actieve bescherming wilt uitschakelen, klik dan gewoon op dezelfde knop en deze zal automatisch worden uitgeschakeld. Het is echter essentieel om te onthouden dat actieve bescherming cruciaal is om je computer te beschermen tegen constante aanvallen van malware en virussen. Het scant voortdurend je downloads, e-mails en externe apparaten die je op de computer aansluit. In het geval van een infectie of kwaadaardig programma neemt het op dat moment de juiste maatregelen om hiermee om te gaan.

Heeft u problemen met het inschakelen van Actieve Bescherming?

Soms kun je tegen het probleem aanlopen dat je de actieve bescherming op je computer niet kunt inschakelen. Maak je geen zorgen! Het kan iedereen overkomen die zich niet bewust is van de redenen achter dit probleem. Deze ondersteuningsnotitie zal u de mogelijke redenen achter dit probleem uitleggen en hoe u het kunt verhelpen. Laten we beginnen!

Verwijder andere antivirussoftware.

Als er andere antivirussoftware parallel aan de 360 Antivirus Software draait, kunnen er mogelijke conflicten en prestatieproblemen tussen de twee ontstaan. Beide softwareprogramma’s zullen proberen systeemapps te beheren, alle bestanden scannen en hun territorium afbakenen. Als gevolg hiervan zal het besturingssysteem overbelast raken. Bovendien zullen beide programma’s verschillende methoden gebruiken om de bedreigingen te detecteren en te analyseren, wat te veel valse positieven zal opleveren. Het zal het gelijktijdig draaien van de twee antivirussoftware verbieden. Vergeet daarom niet om andere antivirussoftware van je computer te verwijderen.

Verwijder de 360 Antivirus Pro tijdelijk.

Als je stap één hebt uitgevoerd en je nog steeds actieve bescherming niet kunt inschakelen, dan moet je 360 Antivirus Pro tijdelijk deinstalleren. Na het voltooien van deze taak, herstart de computer om het programma volledig te verwijderen en alle bestanden en functies te herstellen. Installeer het programma nu opnieuw, stel het in op uw systeem en probeer de realtime bescherming te configureren.

Schakel Windows Defender uit.

De nieuwste versie van Windows Defender wordt geleverd met een ingebouwde Windows Defender. Het kan parallel lopen aan de andere beveiligingssoftware op uw pc. Deze actie zal een conflict tussen de twee programma’s creëren. Hierdoor zal je 360 Antivirus Pro zijn werkzaamheden niet succesvol kunnen uitvoeren. Om deze situatie te voorkomen, moet je de Windows Defender op je pc uitschakelen. Het zal deze kwestie op de juiste manier oplossen.

Je kunt Windows Defender uitschakelen door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar het Windows-pictogram. Klik erop.
  2. Klik op de instellingenwielknop.
  3. Klik op de optie ‘Bijwerken en beveiliging’.
  4. Klik op Windows-beveiliging in de lijst.
  5. Klik nu op virus- en bedreigingsbeveiliging in de lijst aan de rechterkant.
  6. Zoek Microsoft Defender en zet dit uit.